Dámske hodinky – skutočný šperk či len praktický doplnok?

Málokto z nás si uvedomuje že hodiny – prístroj na meranie a udávanie času – prešli za uplynulé storočia úžasným vývojom. Od prastarých slnečných či presýpacích hodín až po vežové a neskôr aj prvé vreckové hodinky či interiérové – kyvadlové až po dnešné veľmi moderné náramkové hodinky. Tie okrem udávania času poskytujú už aj rôzne doplnkové funkcie naviac, ako napr. kompas, rádio, budík či kalkulačku. Aké by však mali byť práve dámske hodinky? Praktickým a dokonale funkčným doplnkom s mnohými funkciami alebo skôr jemným, elegantným šperkom? Výber dámskych hodiniek je veľmi individuálna záležitosť. Podobne ako aj dámska móda, obuv a doplnky a voľba preto záleží najmä od osobnosti budúcej majiteľky. Preto si je potrebné na výber tých správnych hodiniek dopriať dostatok času.

damske-hodinky3

Dámske hodinky môžu byť minimalistické…

Najlepšou voľbou je jednoduchá elegancia

Väčšina dám inklinuje skôr k elegantnejšiemu typu dámskych hodiniek ako len k vyslovene k praktickému či športovému dizajnu. Ale aj v prípade, že sú vašou voľbou elegantné dámske hodinky, je lepšie zvoliť jednoduchú, decentnú eleganciu ako príliš prezdobené vyšperkované hodinky, ktoré potom môže byť veľmi ťažké zladiť s celkovým outfitom alebo s ostatnými šperkami. Dámske hodinky by na ruke mali pôsobiť vždy čistou, sviežou eleganciou a v súlade s ostatnými šperkami. Preto je dôležité vedieť, či dáma uprednostňuje biele zlato, striebro alebo skôr dáva prednosť zlatým šperkom. To môže byť tým správnym nasmerovaním aj v prípade, že dámske hodinky vyberáme ako darček.

damske-hodinky2

… alebo s výrazným vzorom vo farebnom prevedení

Kvalitné dámske hodinky – za kvalitu sa oplatí priplatiť!

Tak ako si dáme záležať na výbere kvalitnej dámskej a pánskej obuvi či kvalitnej prírodnej kozmetike, nemali by sme ani pri dámskych hodinkách svoj záujem sústrediť len na dizajn hodiniek, ale aj na ich skutočnú kvalitu a funkčnosť. Zaujímajte sa preto aj o typ strojčeka v hodinkách, druh sklíčka či označenie vodotesnosti, ako aj o materiál remienka, ktorý môže byť napr. aj antialergický.

Komentovať