Škola v prírode už pre škôlkarov

škola v prírode

Školy v prírode dnes organizujú už aj materské školy

Koniec školského roka sa pre školopovinné deti väčšinou spája so školou v prírode. Nie je to však záležitosť iba základných, ale aj materských škôl, kde už deti od veku 5. rokov odchádzajú na 5-6 dňový pobyt v prírode. Pre mnohé deti je to vlastne prvá skúsenosť, kedy opustia svoj domov a strávia takmer celý týždeň bez svojich rodičov. Niekedy to ale nie sú deti, kto dlhšie odlúčenie od rodiny nezvláda – väčším problémom bývajú zväčša samotné maminky. Niet sa však čoho báť, škola v prírode je pre deti nezabudnuteľným zážitkom a aj keď mamičky zvyknú byť z toho v napätí, pár dní voľna dobre padne aj im. Navyše žiaci sa v škole v prírode priučia väčšej samostatnosti a utužia si priateľstvá so spolužiakmi aj učiteľmi.

Škola v prírode – čo zbaliť?

Najväčšia dilema pre rodičov je – čo do školy v prírode pobaliť? Škola vždy poskytne presný zoznam potrebných vecí a tých sa aj treba držať. Najčastejšie tam patrí turistická obuv, tenisky, prezúvky, športové oblečenie, spodné prádlo, ponožky, pyžamo, oblečenie do dažďa, hygienické potreby a nezabudnite na nejaké dobroty a pitie. Ak vášmu dieťaťu nerobí dobre cestovanie, upozornite na túto skutočnosť učiteľku a pribaľte mu tabletky proti nevoľnosti a sáčok, ak by mu aj napriek tomu prišlo zle. Učiteľku musíte informovať aj o iných liekoch, ktoré vaše dieťa pravidelne užíva. Všetky veci zbaľte do priestranného kufra na kolieskach, s ktorým sa bude dieťaťu manipulovať ľahšie, než s veľkou cestovnou taškou. A nakoniec nezabudnite na malé vreckové – stačí pár eur, škola v prírode poskytne všetko potrebné.

škola v prírode

Škola v prírode je vedená hravou formou aby sa deti učili pomocou zábavy

Čo je škola v prírode?

Škola v prírode je akési odreagovanie sa od klasického štýlu učenia v školských laviciach – je to vrátenie sa k tradičným formám výuky. Žiaci trávia značnú časť dňa v zdravom prírodnom prostredí, majú dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, čím sa zvyšuje ich telesná zdatnosť. Zároveň si oddýchnu od zabehnutého stereotypu všedných školských dní a prežijú nezabudnuteľné zážitky v kolektíve svojich kamarátov. Škola v prírode však toho ponúka oveľa viac – čo tak jazdenie na koňoch, kúzelníci, detské divadielko, večerná diskotéka pre deti, či celodenný animačný program? Samozrejmosťou je strava 5x za deň a celodenný pitný režim. Vaše deti si to tam jednoducho zamilujú!

Komentovať