Ako som si hľadal pištoľ cez internet

Ako prvé chcem povedať to, že pištole a strelné zbrane patriace do kategórie D sa nemôžu predávať cez internet a ani zmluvu o predaji nie je možné podpísať na diaľku.

Výber cez internet, kúpa v predajni

pištoľ

Pištoľ Beretta M71 kal.22 LR

Napriek všetkým týmto obmedzeniam som sa rozhodol, že si moju vysnívanú pištoľ nájdem cez internet. Veľa známych mi radilo, aby som radšej osobne obehal predajne. Táto alternatíva sa mi absolútne nepáčila a zavrhol som ju hneď ako som ju počul.

Ja som sa namiesto toho zameral najskôr na typ zbrane. Vždy som inklinoval k Taliansku, tak aj mojim výberom bola pištoľ značky Beretta. Keď už som mal vybratú nie len značku pištole, ale aj konkrétny typ, prišiel rad na nájdenie najlepšieho predajcu, kde by som si moju Berettu kúpil.

Prešiel som si množstvom eshopov aj webových stránok kamenných predajní a hľadal kompromis medzi nákladmi na dopravu a rozdielom v cene oproti bližšej predajni.  Z tohto porovnávania mi vyšla najlepšie predajňa AFG v Partizánskom.

Komunikácia bola na perfektnej úrovni. Všetky moje otázky a dotazy vedeli zodpovedať bez problémov a promptne. Keď sme sa finálne dohodli na nákupe, už som sa tešil ako si zbraň prevezmem.

Vysnívaná pištoľ – talianska Beretta

pištoľ

Bočné puzdro na pištoľ so zásobníkom

Po príchode do Partizánskeho som predajňu našiel bez najmenšieho problému. V predajni som sa zvítal s majiteľom a hneď sme začali riešiť predaj. Najskôr prebehla kontrola môjho zbrojného preukazu. Potom som sa konečne dostal k mojej vysnívanej Berette. Pištoľ bola presne taká akú som si vysníval. Po tom sme už len podpísali potrebné doklady, ja som si k nej hneď kúpil aj originálne púzdro a po zaplatení som sa ponáhľal priamo na strelnicu.

Na strelnici to bol neskutočný zážitok. Každý výstrel som si užíval naplno. Po prvom dni na strelnici som si uvedomil, že budem asi potrebovať sponzora na strelivo. Ale rozhodne výber zbrane cez internet neľutujem. Ušetrilo mi to veľa času a starostí. Viac informácií nájdete v eshope www.afg.sk

Komentovať