Svadobná torta – na čo všetko myslieť pri jej výbere?

torta

Torta musí byť pekná i chutná

Chystáte svadbu, no neviete ako by mala vyzerať svadobná torta? Chcete ohúriť no potrebovali by ste nejakú inšpiráciu? V tom prípade si prečítajte nasledujúci článok, v ktorom sa vám budem snažiť vysvetliť, na čo pri vyberaní torty myslieť.

Torta by mala zaujať

Ak si u cukrára objednávate tortu, jednou z prvých vecí, na ktoré sa vás opýta je určite výška a hmotnosť torty. Tie by ste mali prispôsobiť miestu, kde sa bude svadba konať a samozrejme aj počtu hostí. Ak by mala byť svadba vo veľkej plesovej sále, aj torta by mala byť väčšia/vyššia. A to z toho dôvodu, aby vo veľkej miestnosti vynikla. Cukrár by mal tiež podľa počtu hostí vedieť vypočítať, koľko by torta mala vážiť. Na jedného hosťa pripadá tak 15-20dkg – čo je klasický jeden kúsok.

torta

Svadobná torta môže vyzerať aj takto

Keďže tortu je možné akokoľvek vyzdobiť, nechajte ju prispôsobiť dekorácii svadobnej sály či šatám nevesty. Ak je napríklad výzdoba stolov a sály ladená do ružova, aj torta by mala obsahovať nejaké prvky v tejto farbe. Cukrárovi povedzte o svojej predstave, a skĺbením vašich nápadov a jeho skúseností určite na niečo prídete.

Na vrchol torty sa zvyknú dávať plastové figúrky novomanželov. Zvoliť však môžete aj nejakú zdedenú dekoráciou, napr. z porcelánu a tým zabiť dve muchy jednou ranou. Ako býva totiž zvykom, nevesta by mala mať niečo staré, niečo požičané a niečo modré. Vrchol torty je ale možné vyzdobiť rôzne. Používajú sa kvety, stuhy. Ak plánujete svadbu v zahraničí na pláži, zaujímavou dekoráciou môžu byť mušle, v zimnom období napríklad snehová vločka, samozrejme z niečoho vyrobená. Fantázii sa medze nekladú.

Torta musí aj dobre chutiť

torta

Nezabudnite svoju tortu aj ochutnať

Okrem toho, že torta bude pekne vyzerať, musí aj dobre chutiť. V cukrárni by vám mali poskytnúť ochutnávky, ktoré by vám pri rozhodovaní mali výrazne pomôcť. Viacposchodová torta dáva možnosť zvoliť viac druhov korpusov a náplní. Vyberajte však tak, aby chutilo hlavne vám. Nezabudnite konzultovať aj o mieste, kde sa bude svadba odohrávať. Ak totiž chystáte svadbu v lete a vonku, torta zo šľahačky a krémom to nemusí vydržať a zničí sa skôr, než ju rozkrájate.

Nezabudnite v svadobnej sále pre svoju tortu nájsť vhodné miesto, kde si ju môžu všetky obzrieť. No a keď už si s výberom torty dáte takú námahu, mali by ste z nej aj ochutnať. Ženích s nevestou sú však na svadbe v jednom švungu, preto je lepšie ak niektorému z čašníkov poviete, aby vám dva kúsky odložil.

Komentovať